Meteen naar de inhoud

Leemverf – Ecotec Naturalpaints en Eco Argile.

Leemverf van Ecotec-Naturalpaints. (naar producten)

Vele onderzoeken laten zien dat de toegepaste oplosmiddelen in de reguliere verven toxisch voor ons lichaam zijn – (schadelijke chemicaliën en chronische ziekten). Ons doel is om u gezondere en hoogstaande producten aan te bieden, welke beter en veiliger zijn voor u en uw omgeving. De Ecotec producten worden geproduceerd met een bijzonder zorgvuldige keuze van gebruikte grondstoffen en het toepassen van minimale veranderprocessen tijdens de productie. Hierbij ziet de fabrikant er op toe dat er nooit enig gevaar bestaat voor de gebruiker of het milieu, dit zowel tijdens de fabricage, het gebruik, of bij de afvalverwerking.

Als voorbeeld: Ecotec leemverf, leem bestaat uit 50% zuurstof, 40% silicium en 10% mineralen, sporenelementen en enzymen. Leem ademt dertig keer zoveel zuurstof uit als baksteen en honderd keer zoveel als beton. De hoeveelheid silicium in klei of leem is dezelfde hoeveelheid als silicium in het menselijk lichaam. Hun innerlijke elektriciteit is dezelfde en wordt eenvoudig door het lichaam geaccepteerd. Leem is dampdoorlatend en vochtregulerend. Vochtklachten (condensatie- of schimmelvorming) kan door leem worden voorkomen of worden aangepakt. In de leemverf van Ecotec is ruim 25% pure leem verwerkt, dit zorgt ervoor dat ook het ‘laagje’ leemverf vochtregulerend werkt.

De leemverf van Ecotec-naturalpaints is te maken in maar liefst 168 eigen kleuren. De pigmenten reageren op lichtintensiteit en zorgen voor een prachtige sfeer.

1 reactie op “Leemverf – Ecotec Naturalpaints en Eco Argile.”

  1. Na vele jaren hebben wij onze leemstucwanden een nieuwe kleur gegeven; we wilden wel de natuurlijke eigenschappen behouden. Na enig zoeken vonden wij deze leverancier: Eco Argile.
    Het produkt, natuurlijke leemverf, is ons uitermate goed bevallen! En wat een service: geen moeite teveel om het ons naar de zin te maken, verfstalen werden opgestuurd, zelfs de rollers werden thuisgebracht!
    Ons huis rook na de verfklus een beetje naar kalk, na 1 dag was het weer gewoon.
    Fijn dat er nog mooie produkten gemaakt worden met respect voor het milieu,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *